HİZMETLERİMİZ

SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 Belgeleri

SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 Belgeleri

SRC BELGESİ

SRC Ne Demektir ?

SRC deyimi sürücü kelimesinden gelir. Karayolu Taşıma Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde ise “Karayolunda motorlu bir aracı veya taşıtı sevk ve idare eden kişi’’ olarak ifade edilmektedir.

SRC Belgesi Nedir ?

Yolcu ve Yük taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması gereken bir mesleki yeterlilik belgesidir. Muafiyet ile alınabildiği gibi eğitim sonrasında yapılan sınav ile de alınmaktadır.

Muafiyetli Src nasıl alınır ?

Sürücü belgesini 25.02.2003 tarihinden önce alan sürücüler Src belgelerini muafiyet kapsamında alabilmektedir. Src Belgesi almak için kurumumuzla irtibat kurabilirsiniz. Bursa, Yıldırım, Src Belgesi.

SRC Belgesini Kimler Almalıdır ?

Karayolu taşıma yönetmeliği içinde yer alan yetki belgelerinden, içeriğinde araç olan tüm yetki belgelerine kayıtlı taşıtları (2 ve 3 tekerlekli taşıtlar hariç) kullanacak olan sürücülerin, SRC belgelerini almaları ve yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Bursa' da Src Belgesi, Ody ve Üdy Belgeleri Nereden Alınır ?

KUTLU SRC/ODY/ÜDY MERKEZİ BURSA' DA HİZMETİNİZDE..!

Src ile ilgili kanun maddesi nedir ?

4925 Sayılı Karayolları Taşıma Kanunun 5. Maddesine göre ‘‘ Karayoluyla yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan ticari araçlarda çalışan şoförlerin sürücü mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunludur. 

Yapılan denetimlerde sürücü de SRC belgesinin olmaması  durumunda, sürücünün kullanmış olduğu aracın sahibine ilgili kanunun 26/k bendine göre 571 TL, sürücüye ise 227 TL cezai müeyyide uygulanır.

Kaç Çeşit Src Belgesi Vardır ? Hangi Src Belgesini Almalıyım ?

SRC Belgesi Türleri;

SRC1 Belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
SRC2 Belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
SRC3 Belgesi: Uluslararası eşya/yük taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
SRC4 Belgesi: Yurtiçi eşya/yük taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

ÖNEMLİ NOT: SRC1 belgesini alanlar SRC2 belgesini, SRC3 belgesini alanlar ise SRC4 belgesini almış sayılırlar.

Ne zaman kayıt olmalıyım ?

Kutlu Src Merkezi

Kurumumuz Bursa' da her ayın 1 ile 15 'i arasında src dönemi açmaktadır. Bursa' da src almak isteyenler, kurumumuza erken kayıt yaptırarak kontenjanımızda yerinizi ayırtabilirsiniz.

Kayıt için gerekli evraklar nelerdir ?

  • 2 Adet Biyometrik
  • Diploma ya da Öğrenim Belgesi
  • Nüfus Cüzdanı
  • Ehliyet
  • Adli sicil kaydı

SRC SINAVI

Src Sınavı; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Her yıl belli tarih aralıkları ile yapılan Src sınavlarına 4 kez girilebilmektedir. 4 sınav hakkını dolduran kursiyer tekrar kursa kayıt yaptırmak zorundadır.

SRC SINAV ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIRILIR ?

Src, Ody, Üdy belgeleri için sınav ücretleri ve kart ücretleri sadece HALK BANKASINA yatırılmaktadır.

(Ancak MEB sınavına girecek olan src,ody, üdy kursiyerlerimiz sınav ücretlerini Ziraat ve Halk Bankalarına yatırabilirler.)

anahtar kelimeler

src belgesi bursa, bursa src belgesi, SRC 1, SRC 2, SRC 3, SRC 4, src1, src2, src3, src4, src belgesi için gerekli evraklar, muafiyetli src, sınavsız src, BURSA SRC, SRC BURSA, ODY, ÜDY, üdy3, üdy belgesi, üst düzey yöneticilik belgesi, orta düzey yöneticilik belgesi, bursa yıldırım src, 22 nisan src sınavı, 22 NİSAN 2017 SRC SINAVI, src sınav ücreti hangi bankaya yatıyor, src sınav harcı atm'den nasıl yatırılır, src sınav harcı yatırma tarihi, src kart ücreti ne kadar 2017,